7 voluntariats internacionals per a joves

Donar els altres és una experiència gratificant com poques. Hi ha tota una xarxa de voluntariat amb uns criteris organitzatius excepcionals, per tal de poder coordinar el voluntariat dels més joves de llarg a llarg del món. Si has decidit fer el pas o si encara et planteges alguns dubtes, t’aconsello que et quedis i descobreixis alguns dels voluntariats més gratificants i enriquidors que pots trobar. Ens centrarem en els organitzadors amb més trajectòria.

Ieseuropa

El Cos Europeu de Solidaritat (CES), antany conegut com a Servei Voluntari Europeu, ofereix voluntariats internacionals a cost zero. 12 anys treballant i coordinant equips de voluntaris joves els avalen. Tenen un programa de beques Erasmus+, orientades a persones entre 18 i 30 anys. Les estades són perllongades, com a mínim de 12 mesos. Totes les despeses estan cobertes.

Projectsabroad

Si no volem que el nostre voluntariat es dilati massa en el temps, bé perquè no n’estem segur o perquè tenim altres quefers, projectsabroad ens ofereixen un ampli ventall de voluntariats de curta durada. Estan orientats a joves entre 15 i 18 anys, i compten amb un ampli ventall de destins molt exòtics. En aquesta ocasió sí que tenen un preu, encara que l’experiència bé s’ho mereix.

EcoDEVA

No tots els voluntariats passen per ajudar els nostres semblants. Hi ha voluntariats enfocats, entre altres coses, a cura de la fauna. EcoDEVA coordina un voluntariat que se centra exclusivament a l’Índia i que és gratuït. També està orientat a un públic jove. No se centra exclusivament en els animals, també hi ha part del programa orientat a la conservació del medi ambient.

Sambhali

Tantes causes nobles com injustícies hi ha al món. Sambhali es dedica a donar empara a les dones que són presa del tràfic de blanques, maltractaments i esclavitud fruit del sistema de castes. El voluntariat s’ubica a Jodhpur i consisteix a donar assistència, sobretot de caràcter educatiu, a dones i nens en perill d’exclusió social. També és gratuït, i les tasques no requereixen una forma física excepcional. Pots portar material didàctic així com un ordinador personal per poder programar les classes.

ONU

Hi ha un extens programa, molt conegut en els àmbits del voluntariat, per la seva accessibilitat, mitjans, transparència i fiabilitat. A través d’UNICEF es coordina un programa de voluntariat internacional amb epicentre a diversos països. A causa de la terrible pandèmia que ha assolat mig món han sorgit diversos programes de caràcter gratuït enfocats a pal·liar mitjançant capital humà els efectes del virus. La majoria de programes se situen al continent Africà. Pots emplenar la teva sol·licitud a través dels formularis de contacte.

AIPC Pandora

Hi ha voluntariats orientats des d’una perspectiva acadèmica. Aquest és el cas d’AIPC Pandora, que coordina un voluntariat a l’Índia on podrem gaudir de classes d’anglès al matí i donar ajut als locals a la tarda. És un programa orientat a joves entre 13 i 18 anys. La durada és breu, unes 3 setmanes. L’estada és a la casa d’una família que us agradarà acollir-nos.

Turisme

També es pot enfocar la cooperació internacional des d’un vessant més turístic. Cooperatour ofereix programes molt econòmics a Àfrica on a més de poder col·laborar econòmicament amb les tribus locals podrem xopar-nos de la seva cultura. Les convivències estan organitzades i comptem amb força comoditats. Els preus són força mesurats per a la gran experiència a cavall entre el voluntariats internacionals per a joves i l’oci que podrem emportar-nos.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.