Per què es important ser solidari? Una mirada completa

Moltes vegades sentim parlar de projectes solidaris, però no sempre som conscients de la necessitat que hi ha de formar-ne part.

Moltes vegades, molts de nosaltres, podem caure en l’error de pensar que no tenim suficients recursos per ajudar, però l’única cosa que aquest pensament ens mostra es que cal molta més informació de tots els projectes solidaris: molts d’ells no requereixen cap tipus de donació econòmica i, simplement, podem ajudar amb una mica de temps per dedicar als altres.

Creixes com a persona

Un dels aspectes més importants a tenir en compte és que, quant participes en un projecte solidari, sigui de la manera que sigui, creixes com a persona. Podràs veure les necessites reals de moltes persones amb les que, per exemple, comparteixes ciutat i que, fins ara, no t’havies adonat de lo molt que es necessiten persones com tu.

Estar dins un projecte solidari et farà veure que, inclús, aquelles persones que menys tenen, son les que més poden aportar a la teva pròpia persona i aquesta es una experiència que, d’alguna manera, tots hauríem de viure alguna vegada a la vida.

Tan per petits com per grans

No podem caure en l’error de pensar que els projectes solidaris van destinats a un col·lectiu de persones determinat i prou o bé, creure que ja hi ha molta gent que s’hi dedica i que nosaltres no trobarem un lloc dins cap d’aquests projectes. El cert es que son molts els projectes en els que podem participar d’una manera o una altra i moltes les persones a les que podem ajudar.

Tan els nens petits com les persones grans son uns dels col·lectius que més ajudes necessiten i no sempre ho tenen tot cobert. De fet, hi ha associacions que ens ajudaran a que els petits tinguin l’aliment que necessiten, però no que tinguin l’educació que necessiten. Aquest es un dels projectes solidaris en els que pots participar con a persona i no pas com a inversió; les facultats que es necessiten surten del cor i no del teu compte bancari.

En aquest sentit, també has de pensar en aquelles persones grans que estan en residencies i de les que l’Estat se’n fa càrrec. Val, tenen les necessitats cobertes, si, però què ens dius d’anar-los a visitar un cop per setmana quan realment ningú més o fa? Doncs que et sentiries genial i, a més a més, podries aprendre molt de les experiències que aquests avis també et poden donar.

Dones sentit a la vida

Tan si la teva acció està relacionada amb ajuts econòmics o com si està relacionada en passar temps dedicant-te a ajudar als altres amb el teu temps, amb el projecte solidari en el que participes has trobat alguna cosa que donarà sentit a la teva vida. I, d’això, n’estem més que segurs. Busca un projecte solidari i veuràs com la teva vida canvia de la nit al dia.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.